На базі відділення функціональної та променевої діагностики КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня» ЧОР за участю студентів першого курсу ННЦ «Медичний інститут» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького і доцентки кафедри фундаментальної медицини Надії Сисоєнко відбувся науково-практичний семінар на тему «Значення сучасних методів дослідження в доказовій медицині».

На початку заходу до присутніх звернулася завідувачка відділення, лікарка першої атестаційної категорії Тетяна Клименко, яка підкреслила важливість сучасних методів досліджень для діагностики та лікування на принципах доказової медицини.

Викладач кафедри фундаментальної медицини, лікар-рентгенолог Ігор Гревцов розкрив актуальність використання променевих методів дослідження в сучасній медицині, які також базуються на принципах доказової медицини.

Сучасне значення використання ультразвукових досліджень розповів та продемонстрував на прикладі лікар ультразвукової діагностики першої кваліфікаційної категорії Володимир Єфімчук.

Про роль таких функціональних досліджень як електрокардіографія, спірографія, електроенцефалографія, реоенцефалографія розкрила питання і продемонструвала лікарка функціональної діагностики другої кваліфікаційної категорії Ірина Ніколенко.

Студенти Ксенія Бака-Ковалішена, Анна Бойченко, Назар Дяченко, Вікторія Калініна, Вадим Лебеденко, Едуард Шпара взяли участь в обговоренні та висловили вдячність за отримані знання та незабутні враження.

ННЦ «Медичний інститут»