Цьогоріч Україна відзначає 425-річницю з дня народження основоположника консолідації української нації — Богдана Хмельницького. Це видатний полководець, реформатор і дипломат європейського масштабу. Черкаський національний університет долучився до урочистих заходів із цієї нагоди.

Делегація від університету спільно з обласною та міською владою поклали квіти до пам`ятника Гетьмана на площі Богдана Хмельницького у Черкасах. Вшанували пам’ять великого земляка, чиє ім’я носить ЧНУ, і на Університетській площі, біля погруддя Хмельницького.

Також варто нагадати, що за ініціативи управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської облдержадміністрації стартував присвячений Гетьману культурно-освітній проєкт. Відеофільм «Богдан Хмельницький: реінкарнація» розпочався за участі істориків ЧНУ. Це цикл пізнавальних культурно-освітніх відеороликів про Богдана Хмельницького як реформатора, про його роль в історії нашої держави, Відомі історики — науковці, краєзнавці, як українські, так і зарубіжні, розкривають неоднозначну, але знакову в історії Української держави постать.

Ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко наголошує, що дослідження постаті Богдана Хмельницького — важлива складова наукової роботи істориків ЧНУ. За підсумками цієї роботи проводяться щорічні Богданівські читання, до яких долучаються науковці з усієї України. У ННІ міжнародних відносин історії та філософії є музей Богдана Хмельницького, який використовується не лише в навчальному процесі, а й для проведення екскурсій, різноманітних заходів тощо.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького