Квіти, подарунки, теплі слова й емоції — так університетська родина привітала ювілярів Валентина Луценка та Володимира Химича.

Своє 80-річчя відзначив цими днями Валентин Луценко, який вже майже півстоліття керує самодіяльним ансамблем народного танцю «Черкащанка». Саме за керівництва Валентина Михайловича колектив зазнав розквіту, став справжньою окрасою університету й області, знаним за кордоном.

— Дякую за довгу дорогу, яку ви пройшли і як талановитий балетмейстер, і як художній керівник «Черкащанки». Разом із професійним зростанням колективу зростав авторитет навчального закладу, який він представляє. Ви вимогливий керівник. Від вас хоч і плачуть, але всі люблять. Спасибі вам за вміння організувати, навчити. Дякую й за те, що все життя пропагували народний танець. Адже це — одна зі складових національної культури, — зазначив ректор університету Олександр Черевко.

Ювіляра привітали заступник міського голови Черкас Ігор Коломоєць, виконувач обов’язків директора департаменту культури та зв’язків з громадськістю Черкаської облдержадміністрації Людмила Товстопят, головний балетмейстер Черкаського музично-драматичного театру ім.Т.Шевченка, заслужений артист України Володимир Татаринов, керівники навчально-наукових інститутів і факультетів університету, представники відділу виховної роботи.

— Ви для нас зразок у всьому! — щиро запевнили свого наставника танцюристи з «Черкащанки». А колектив університету разом зі студенткою Анною Пономаренко побажав Валентину Михайловичу Луценку «Многая літа».

Теплі слова і побажання лунали сьогодні і на адресу директора університетського спортивного клубу Володимира Химича. Він відзначив цьогоріч 65 років.

Ректор, голова відокремленого підрозділу Спортивної студентської спілки в Черкаській області Олександр Черевко зазначив:

— За своїми спортивними досягненнями університет упевнено тримає першість серед закладів вищої освіти області. Ми серед кращих в Україні. І це — ваша, Володимире Йосиповичу, повсякденна робота.

Олександр Володимирович вручив імениннику грамоту Черкаської обласної ради. Скарбницю відзнак ювіляра поповнила і грамота обкому Профспілки працівників освіти і науки та найвища нагорода міста — медаль «За сумлінну працю».

Його також привітали заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Тетяна Уфімцева, провідний спеціаліст відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Віктор Бірюков, відповідальний секретар НОК України в Черкаській області Іван Урста.

— Я не знаю професійнішої, ніж ви, людини, у сфері спорту. Дякую вам за вагомі результати і наші спільні успіхи, — звернувся до Володимира Йосиповича директор ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Леонід Нечипоренко.

Директорський корпус ЧНУ адресував Володимиру Химичу щирі вітання й побажання.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького