У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького на території Студентського містечка у прибудові гуртожитку № 5 (вул. Хрещатик, 51) створено Пункт Незламності для здобувачів вищої освіти і працівників університету.

Відповідно до наказу ректора, Пункт почне функціонувати з 19 грудня.

Створено його з метою безперебійного функціонування університету та забезпечення якісного освітнього процесу, створення для здобувачів вищої освіти та працівників закладу освіти місць для обігріву, відпочинку, забезпечення їх гарячим чаєм (кавою), надання доступу до джерел живлення для мобільних пристроїв, Інтернету на випадок тривалого відключення електропостачання та опалення приміщень університету через пошкодження об’єктів критичної інфраструктури внаслідок масованих ракетних атак російського агресора, керуючись Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», ст. 34 Закону України «Про вищу освіту», враховуючи рекомендації МОН України.

В обладнаному приміщенні передбачено забезпечення водою і водовідведенням, створено оптимальний температурний режим, місця для відпочинку, мобільний та Інтернет-зв’язок, доступ для джерел живлення мобільних пристроїв.

Працівники наукової бібліотеки імені М. Максимовича забезпечили Пункт Незламності довідковою, тематичною, науково-популярною українською літературою.

Також Пункт Незламності забезпечено електроплитками, мікрохвильовою піччю, електричними чайниками, аптечками та іншим обладнанням, згідно з зазначеним переліком; на випадок аварійного чи планового відключення електропостачання придбано генератор електроживлення і запас пального для нього; в якості резервного джерела обігріву на території, прилеглій до Пункту Незламності, обладнано піч на дровах (буржуйку) і створено необхідний запас дров.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького