Дирекція ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у неформальній атмосфері провела зустріч зі  студентами з числа внутрішньо переміщених осіб.

Сьогодні багато українців, рятуючись від збройної агресії російських окупантів, змушені були залишити своє місце проживання,  в один момент вони втратили все для них звичне, були висмикнуті зі свого комфортного середовища, оточення, місця, де вони зростали, навчались, працювали, мріяли, реалізовували плани. 

У ході зустрічі заступниця директора з навчальної роботи Валентина Мовчан нагадала студентам про їхні права та можливості, а також запевнила, що викладачі  максимально відкриті та готові допомагати розв'язувати питання, не тільки пов’язані з навчальним процесом, а й особисті. 

Кожний прожитий нині день робить нас сильнішими, складні часи проживає український народ, але ми понад усе маємо бути ще згуртованішими.

Зцілюючий ефект мало на учасників зустрічі арттерапевтичне заняття, яке провела викладачка кафедри освітнього і соціокультурного менеджменту та соціальної роботи Тетяна Демиденко. Студенти  зображували на папері свої емоції,  тривоги та переживання. Ця вправа допомагає психологічно розвантажитися та підсилити позитивний настрій. 

За чаєм з солодощами окреслили плани на майбутнє, обговорили місця Черкащини, які є цікавими для відвідування, поділились своїми життєвими комічними і не дуже історіями.

Приємним сюрпризом для студентів стали придбані та подаровані дирекцією інституту для них квитки на відвідування вистави в Черкаському академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

— Дякуємо усім учасникам заходу за бажання допомагати один одному, бути поряд, за відкритість сердець. Студентам спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» вдячні за допомогу в організації та супроводі заходу, — наголосила Анна Остапенко, заступник директора з  виховної роботи. 

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва