У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького пройшов загальноуніверситетський день відкритих дверей.

Музичними композиціями «Ми з України» та «Козацькому роду нема переводу» зустрів гостей на початку заходу гурт «Voices».

З вітальним словом звернувся до майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків перший проректор Василь Мойсієнко. Він ознайомив присутніх з історією університету, розповів про спеціальності та освітні програми, за якими готують фахівців у ЧНУ.

— Черкаський національний дає ґрунтовні та якісні знання, цей заклад на сьогодні є лідером на освітньому ринку не тільки Черкащини, а й усієї України, тому що ЧНУ входить до 30-и найкращих українських закладів вищої освіти. А якщо взяти до уваги окремі складники цих рейтингів, зокрема наукову діяльність, то наший університет 18-ий в Україні. І ми ставимо перед собою ще більш амбітні цілі. Вони цілком досяжні, тому що в університеті працює висококваліфікований професорсько-викладацький колектив, люди, які в тренді сучасної науки. Ми — один із небагатьох закладів центральної України, який в умовах воєнного стану працює в очному режимі. До послуг студентів — місця у студентських гуртожитках, що дозволяє студентам з інших міст комфортно проживати та навчатися. Наші приміщення облаштовані відповідними укриттями, в яких убезпечуємось у випадку повітряних тривог. У нас достатньо засобів, щоб  забезпечувати освітній процес як за безперебійного енергопостачання, так і в умовах відсутності електроенергії, як онлайн, так і офлайн, — наголосив Василь Миколайович.

Привітати колектив університету з початком вступної кампанії на захід завітав заступник голови ОДА Олександр Шамрай:

— Черкаський національний — потужний заклад вищої освіти. Він випускає кваліфікованих спеціалістів, які формують міцний освітній тил та готують фахівців, які будуть відбудовувати нашу країну. Кожна професія, яку отримують здобувачі, сьогодні є актуальна і потрібна. Ми вдячні за те, що у вашому закладі на високому рівні патріотичне виховання. Бажаю усім батькам, абітурієнтам, викладачам здоров’я і якнайскорішої перемоги. Слава Україні!

Про студентську науку в університеті та можливості для молодих науковців поінформував проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло. 

Людмила Смалиус, відповідальний секретар приймальної комісії, детально окреслила особливості вступної кампанії 2023 в Черкаському національному університеті.

Умови вступу для абітурієнтів пільгових категорій з’ясовував Денис Дерев’янко, заступник відповідального секретаря приймальної комісії (детальніше — у презентації).

Про соціальну, спортивну та дозвіллєву інфраструктуру розповіла проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк.

 

Майбутні вступники та їхні батьки ставили питання, які їх хвилювали.

На завершення зустрічі присутніх чекав подарунок — запальний танець «Гопак» від народного самодіяльного ансамблю танцю «Черкащанка».

Більше інформації про вступ 2023 можна дізнатися в Приймальній комісії за телефонами: 

(067) 83 09 612, (063) 80 32 971, (0472) 31 72 82

 

Дивіться також сюжет про подію на ТРК «Ільдана»:

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Андрій Найда, студент 3-ВБ курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій