bgb
 
 
 
 
 

Кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, експерт із наукометричних ресурсів компанії Clarivate Analytics Ірина Тихонкова завітала до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Метою візиту було обговорення актуальних проблем публікаційної діяльності науковців у наукових періодичних виданнях, що включені до наукометричної бази даних Web of Science та критерії оцінки, процедуру відбору видань до Web of Science Core Collection.

Науковий семінар відвідали аспіранти, науковці, викладачі, відповідальні секретарі та редактори періодичних видань університету. Семінар відкрив проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності, професор Сергій Корновенко.

«Українська наука інтегрується у світовий простір. Для того, щоб результати наукової праці наших науковців стали визнаними у світі, ми повинні переглянути методологічні підходи до написання статей. А щоб періодичні видання стали конкурентоспроможними у світовому науковому просторі, необхідно їх удосконалити. Нам потрібно проробити велику роботу в цих напрямах. Я сподіваюся, досвід колег стане нам корисним», — зазначив Сергій Валерійович.

Науковий семінар складався із двох частин. Перша частина була присвячена особливостям роботи науковців в системі Web of Science, створенню та підтримці в ній авторських профілів науковців тощо. У другій частині семінару обговорено особливості присвоєння науковим статтям періодичних видань цифрового ідентифікатора DOI; проведення процедури рецензування статей; вимоги до складу редколегій видань тощо.

Із матеріалами наукового семінару можна ознайомитися нижче.

Можливості платформи Web of Science для пошуку, аналізу та публікації наукових результатів

Критерії оцінки та процедура відбору видань до Web of Science Core Collection