За ініціативи першої леді Олени Зеленської  про необхідність збереження власного стану задля допомоги іншим викладачі кафедри педагогіки і психології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького проводять арт-терапевтичні майстер класи.

Традиційно до свята Великодня кожен рік проводяться майстер-класи з розпису писанок. Цьогоріч доцентка кафедри Інна Герасимова 22 квітня 2024 року з колегами провели майстерню для студентів і викладачів ННІ інформаційних та освітніх технологій задля піклування про ментальне здоров'я. Оскільки ментальне здоров’я — це не лише відсутність розладів, а й внутрішні ресурси для того, аби активно жити, реалізувати свої здібності, працювати, піклуватися про інших, пам’ятаючи й про себе.

— Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя. Традиційні свята-не магія і не закон. Це один із способів упорядкувати сприйняття світу й себе у ньому. Традиції та ритуали допомагають регулювати поведінку людей, об'єднуючи їх у спільноту. Сьогодні окреслити цінність Великодня навіть важливіше, аніж коли-небудь, — зазначила Інна Герасимова.

Розпис писанки писачком та фарбами — це медитація. Писанка  — це молитва, написана на яйці, й від того вдесятеро сильніша за просто проказану.

Кафедра педагогіки і психології