Тренінг «Інтерв’ювання» відбувся у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького сьомого жовтня.

На нього були запрошені студенти-юристи другого курсу, які цього навчального року долучилися до діяльності юридичної клініки як практиканти.

Ініціатором заходу виступила директорка юридичної клініки Олена Кульбашна, а модератором — магістрантка приватного права та інтелектуальної власності, консультантка з трирічним досвідом роботи в клініці Діана Кізім.

Студенти мали можливість поговорити про специфіку робочого процесу в юридичній клініці, поспостерігати за ситуаціями, які продемонстрували організатори, та отримати відповіді на всі питання, які цікавили. На тренінгу майбутні юристи визначали характеристику консультанта юридичної клініки, розігрували справи звернення клієнтів. На інтерактивній грі вдалося виявити, наскільки студенти орієнтуються і розуміються в юридичному світі.

Другокурсниця Ірина Сабадаш поділилася своїми враженнями щодо тренінгу:

— Я вважаю, що такі заходи є корисними для тих, хто має бажання в майбутньому пов’язати своє життя з юриспруденцією. Неодмінно варто продовжувати організовувати такі події в нашому університеті, вони допомагають, певним чином, подолати початківцю без досвіду страх, невпевненість і нерішучість, що присутні фактично в кожного. Завдяки таким подіям, студенти можуть пізнавати себе в чомусь новому і цікавому, розширювати коло знань.

Вітаємо студентів та викладачів з Днем юриста! Бажаємо майбутнім професіоналам цікавих лекцій і натхнення для здобуття такої важливої професії, а викладачам — зацікавлених студентів!   

Студентка ННІ економіки і права Ірина Сабадаш