Найвищу нагороду — гран-прі у номінації «Образотворче мистецтво» третього Обласного відкритого конкурсу для талановитої молоді «Тараса пензлі оживають» виборола студентка 3-го курсу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Дар’я Корнієнко.

Цьогоріч конкурс зібрав учасників із різних куточків України: художників представляли 32 учні шкіл Полтавської, Дніпропетровської та Черкаської області, а літераторів — учні закладів Київської, Миколаївської, Черкаської та Чернігівської області.

Конкурсне завдання полягало в написанні живописного або графічного пейзажу в умовах пленеру: учасники самостійно шукали мотиви, зображуючи мальовничі куточки села Шевченкове. Організатори конкурсу — Управління у справах сім’ї, молоді та спорту та Черкаська обласна рада — забезпечили всі необхідні умови для проведення цьогорічного пленерного конкурсу.

Після виконання обов'язкових завдань на учасників чекала цікава екскурсія та майстер-клас із живопису від заслуженого художника України Тетяни Касьян. Спільну практичну роботу разом із керівниками та вчителями, які супроводжували учасників, виконував випускник кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, молодий художник Володимир Сінусік. Оцінювали конкурсні роботи учасників номінації «Образотворче мистецтво» члени Спілки художників України — Віктор Олексенко, Неоніла Недосєко, Тетяна Касьян та викладачі Черкаського національного університету Лілія Полудень та Дар’я Соколенко.

Вітаємо студентку Дар’ю Корнієнко із черговим  заслуженим творчим здобутком! У конкурсі дівчина бере участь удруге. Її досягнення в галузі мистецтва значні, адже, крім навчання на кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, Дар’я відвідує артстудію «Глорія» та постійно бере участь у різноманітних мистецьких конкурсах та олімпіадах із живопису. 

Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва