Студенти спеціальностей видавничий бізнес та медіаменеджмент черпали інформацію про роботу із сучасними видами ЗМІ від стейкхолдера Івана Лили.

Організувала зустріч викладачка кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації Людмила Солодка.

Про це повідомляє кореспондентка пресслужби ННІ УФСК.

Розповідав гість не тільки про улюблену роботу на Українському радіо Рось, а й розкрив секрети журналістської діяльності. Зокрема, поділився власними лайфхаками підготовки до інтерв’ю, порадив як краще спілкуватись з різними категоріями населення і висловив свою думку щодо соціальних мереж та інтернет-видань.

— Всі види ЗМІ, до яких ми звикли, починають відходити у минуле, адже їх витісняє інформація в Інтернеті. Це дійсно зручно, але користуючись такими матеріалами важливо бути дуже обережним і розпізнавати фейки. Потрібно вміло володіти інформацією, що отримана із соціальних мереж, — радить редактор Українського радіо Рось Іван Лила.

Студенти із захопленням слухали кожну розповідь гостя і наостанок поговорили про все те, що так цікавило із світу журналістики.

— Мені подобається як викладачі влаштовують для нас такі зустрічі, бо коли ти спілкуєшся із досвідченим журналістом, то отримуєш не лише корисну інформацію, а можеш дізнатися про найменші робочі дрібниці, — ділиться своїми враженнями студент 2-ВБ курсу Максим Холявко.

Автор: Ліна Костенко, 2-ВБ

Фото: Наталія Ткаченко, 2-ММ