Колектив Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького сумує у зв’язку зі смертю Ольги Степанівни Коноваленко, головної редакторки всеукраїнського громадсько-політичного тижневика «Освіта».

Ольга Степанівна — наша землячка і людина, закохана в українську освіту. З 1979 року працювала  кореспонденткою, завідувачкою сектору, головною редакторкою газети «Радянська освіта», а з 1993 — очільниця низки українських освітянських видань: тижневика «Освіта»,  газети «Український вчений», а також — заступник голови правління Всеукраїнського педагогічного товариства ім. Г.Ващенка.

Її діяльність відзначена низкою нагород. Ольга Коноваленко — лауреат премії Спілки журналістів України «Золоте перо» (1989),  нагороди Ярослава Мудрого Академії наук вищої школи України (1998). Нагороджена медаллю А.Макаренка (1990).

Авторка низки книжок.

Ольга Степанівна була великим другом Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. За її підтримки було реалізовано низку проєктів. Діяльність ЧНУ постійно висвітлювалась на сторінках видання «Освіта». Активну співпрацю з тижневиком провадила наукова бібліотека ім. М. Максимовича.

«Моя творча співпраця з Ольгою Коноваленко як редакторкою провідної освітянської газети України розпочалася в 2016 році, коли я надіслав до редакції свого розлогого нариса про легенду освіти Золотоніщини, багаторічного очільника райвідділу Володимира Клименка. Відтоді на шпальтах «Освіти» було опубліковано близько 20 моїх матеріалів, переважно в жанрі нарисів про професорів та доцентів нашого університету та ґрунтовних інформаційних матеріалів, присвячених університетській повсякденності. З часом ми спільно з Ольгою Степанівною запровадили авторську рубрику «Від А до Я: мудрі думки про книгу й читання». Велика газетярка уміла цінувати авторську працю, не скупилася на похвалу й ініціювала їхнє нагородження. Саме на її пропозиції я сім разів визнавався лауреатом конкурсу «Освітянин року» в різних номінаціях. У нас було ще безліч спільних творчих проєктів, та не судилося: Бог забирає кращих… Тож нехай спочиває з миром!» — згадує директор наукової бібліотеки Григорій Голиш.

Тож для колективу ЧНУ смерть Ольги Коноваленко — це тяжка втрата.

Висловлюємо співчуття рідним, друзям, і всім, хто знав Ольгу Степанівну та з нею працював. Нехай земля буде пухом!

 

Ректорат, пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького