Святковий концерт «Найчарівнішим українкам» подарували жіноцтву Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

В оновленій актовій залі університету представниць прекрасної статі вітали студенти, викладачі та випускники ЧНУ ім. Б. Хмельницького, а також творчі колективи Черкас.

Із вітальним словом до запрошених звернувся ректор університету Олександр Черевко. Він нагадав, що в колективі Черкаського національного працює 64 % жінок, а серед студентів — 67 % представниць прекрасної статі. Передовсім згадав тих, хто своє життя присвятив навчальному закладу. Багато хто з них розділив свято з колегами, завітавши до університету. Усім їм — і старшому, і молодшому поколінню викладачів, і студенткам — Олександр Володимирович присвятив уривок із книги «Світло семи днів» свого товариша, відомого письменника Мирослава Дочинця «Анкета жінки».

Після проникливих слів про жінку ректор щиро подякував усім за працю й нагородив почесними грамотами та відзнаками.

До організації святкових заходів долучився профспілковий комітет ЧНУ. Представниць прекрасної статі привітав голова профкому Анатолій Стеценко. До грамот і теплих слів цьогоріч додалися й 10 подарункових сертифікатів, які розіграли у лотерею.

Привітав жінок університету настоятель церкви Святих Рівноапостольних Кирила і Мефодія отець Андрій Шиманович. Він нагадав, що саме християнство піднесло жінку на ту висоту, яку вона по праву займає в сучасному суспільстві.

Із мистецькими дарунками виступили ансамбль бального танцю «Алегро», чоловічий квартет «Орфей» Черкаського міського будинку культури імені І. Кулика, шоу-балет «Анфас» (м. Черкаси), маестро Микола Євпак, Владислав Придатченко.

Приємним сюрпризом став виступ давніх друзів університету акторів Черкаського драматичного театру імені Тараса Шевченка Олега Телятника, Юрія Прокопчука, Олени Ластівки та балетної групи.

Порадували глядачів і мистецькі колективи Черкаського національного: ансамбль народного танцю «Черкащанка», дівочий вокальний гурт «Серця трьох», актори театральної студії «ДівАн».

Випускники Черкаського національного також підготували жінкам ЧНУ пісенні дарунки. Гарячими оплесками зустріли глядачі сільського голову села Подільське Золотоніського району Артема Кухаренка, який лише торік отримав диплом магістра.

«Я розучив цю пісню спеціально для вас, — звернувся він до своїх викладачів. — Дякую вам за все, я завжди буду з теплотою згадувати роки, проведені в університеті!»

Родзинкою свята став проект навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій та Музею українського рушника «Вишивана магія жіночої душі». Його автори — директор музею Наталія Ярмоленко, директор інституту Ігор Погрібний та начальник відділу виховної роботи ЧНУ Людмила Солодка. Кожен охочий мав змогу оглянути експозицію вишитих рушників із колекції музею та зробити фото на згадку.

Концерт «Найчарівнішим українкам» — це творчий дарунок жінкам університету його режисера Лідії Зайнчківської, звукооператора Анни Прокопчук та нової студії ведучих ЧНУ.

 Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Більше фото ви можете переглянути ТУТ.