До Міжнародного Дня безпритульних тварин, який відзначаєтья 4 квітня студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела чергову благодійну акцію «Допоможи безпритульним тваринам».

Голова студентської ради ЧНУ Женя Лядецька:

«Допомога нашим меншим друзям — неодмінна частина нашої волонтерської діяльності. Студентська рада Черкаського національного університету завершила збір корму, ліків та іграшок для тваринок. Ми вдячні кожному, хто долучився та зробив свій внесок. Наша турбота потрібна тваринкам завжди. Також вдячні благодійним фондам «Life. Життя», «Доброкіт» та громадській організації «Друг» за можливість підтримати тварин». 

У межах акції студентські ради структурних підрозділів інститутів, факультетів університету вирішили розподілити свою допомогу між черкаськими притулками для тварин.

Черкаським міським товариством захисту тварин «Друг» опікувалися студентські ради ННІ економіки і права, ННІ міжнародних відносин, історії та філософії та студентське містечко.

Вони зібрали 2219 грн, за які придбали: 20 кг корму, 9 мисок, 18 паучів і 4 ошийники, а також вітаміни для собак.

Виборна представниця ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Діана-Крістіна Назаренко:

«Собакам у притулках часто бракує вітамінів. Ми закупили те, чого потребують тваринки в таких місцях. Рада долучитися до акції. Важливо пам’ятати про тварин, які теж страждають від рашистської агресії. У притулку нам розповіли, що можна долучитися до волонтерських вихідних із 9:00 по 14:00, щоб соціалізувати собак і просто підняти їм настрій. Намагатимуся долучитися вже на цьому тижні. Безсумнівно це не останній наш збір».

Благодійному фонду «Доброкіт» допомагали студентські ради ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я, ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, ННІ іноземних мов, ННІ української філології та соціальних комунікацій, факультет обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем та студентське містечко.

Амєлія Хренова, голова студентської ради ННІ іноземних мов:

«Надзвичайно приємно було долучитися до акції та подарувати радість Добрим Котам!

Котяче царство зустріло нас привітно: широкими посмішками та гарним настроєм. Вихованці закладу, кішки та коти, дуже милі. Вони гралися з нами, і навіть здалося, що дякували за корм та іграшки.

Також невелику суму коштів, а саме 550 грн ми перерахували на рахунок БФ «Доброкіт». Кошти потрібні і на корм, і на медикаменти, бо багато тварин потребують лікування після довгих поневірянь. Багато людей, тікаючи від війни, просто залишають тварин напризволяще. Так не можна. Треба нести відповідальність за тих, кого приручили. У притулку багато котів, багато з них зараз у клініках, тому потрібно постійно підтримувати братів наших менших, бо ми люди і нам це під силу».

Софія Соловей, голова студентської ради студентського містечка:

«Раді стати в пригоді маленьким беззахисним створінням. Ми отримали чудові емоції, коли передавали зібраний корм, іграшки, пелюшки, адже самі кошенята нас зустріли дуже тепло та привітно. Вони грайливі та прекрасні. Робимо добрі справи разом».

Благодійному фонду «Life. Життя» допомагали студентські ради ННІ природничих та аграрних наук, ННІ інформаційних та освітніх технологій, психологічний факультет, ННЦ «Медичний інститут».

Марта Пиж, голова студентської ради ННІ інформаційних та освітніх технологій:

«Зараз весна, тваринки дуже часто хворіють, тому нам було приємно подарувати їм лікувальні корми та зміцнити їхній імунітет. Ми вдячні благодійним організаціям за те, що вони є батьками для чотирилапих та не дозволяють котикам і собачкам мерзнути надворі, страждати від голоду та бути непотрібними. А ми в свою чергу готові й надалі співпрацювати та допомагати нашим меншим друзям. Дякуємо всім, хто небайдужий та підтримує нас, незважаючи ні на що».

Відділ виховної роботи