Відбулася зустріч студентської ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та активної молоді з усеукраїнської громадської організації «Обʼєднання студентських самоврядувань».

Ініціювали її Ілля Бєляк та Юліанна Назо, члени Експертної ради студентства при Верховній Раді, та Валерія Шинкарьова, депутатка Черкаської міської ради..

Вони розповіли, що Експертна рада студентства долучилися до вирішення питання заборгованості стипендій і спільними зусиллями домоглася ухвалення рішення про спрямування додаткових 229 млн грн на студентські стипендії.

Презентували студактиву ЧНУ «Обʼєднання студентських самоврядувань», що має на меті залучення студентів всієї України шляхом об'єднання на обласному рівні. Такий досвід було випробувано одеськими та харківськими університетами. Організація також має освітньо-просвітницьку мету, надає можливість для усестороннього розвитку особистості і лідера студентських думок. Дає можливість безпосередньо долучатися до врегулювання питань студентства на обласному та всеукраїнському рівні.

— На зустрічі обговорювали можливості впливу студентів на державотворчі процеси в межах діяльності Експертної ради студентства при Веровній Раді України. Ми дізналися більше про діяльність та перспективи співпраці органів студентського самоврядування за сприяння громадської організації «Обʼєднання студентських самоврядувань».

Також планується залучити до подальшої роботи студентство з інших університетів Черкащини. Завершився захід підписанням меморандуму про співпрацю Черкаським Національним університетом імені Богдана Хмельницького та ГО «Обʼєднання студентських самоврядувань» у Черкаській області», — поділилася голова студентської ради ЧНУ Євгенія Лядецька.

— Стали співзасновниками ГО «Обʼєднання студентських самоврядувань». Віримо у плідну співпрацю! Голову студентської ради ЧНУ Євгенію Лядецьку, яка є членом ЕРС при ВР, обрано головою «об'єднання» на Черкащині. Працюватимемо усі разом! Упевнено стаємо потужним осередком студентського життя усієї Черкащини, — розповіла Амєлія Хренова, виборний представник ННІ Іноземних мов.

Студентська рада