bgb
 
 
 
 
 

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася зустріч із видатним письменником та публіцистом, лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка, громадсько-політичним діячем, членом Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Володимиром Яворівським. Письменник розповів викладачам та студентам університету історію створення його романів.

— «Автопортрет з уяви» — це роман про відому українську художницю Катерину Білокур. Це історія про трагічну та дивовижну долю дівчини, яка жодного дня не була у школі, яка не вийшла заміж, яка присвятила все своє життя малюванню. І навіть Пабло Пікассо, відвідуючи виставку у Луврі та побачивши роботи нашої землячки, сказав: «Мав би я такий талант, я би тричі був Пікассо», — розповів Володимир Олександрович.

Митець також поділився творчими здобутками та планами на майбутнє. Серед таких його новий роман «В мене вечеряв Ісус». Це книга про часи правління однієї з найпомітніших постатей в історії України, княгині Ольги. Вона вийде друком найближчим часом.

Автор відповів на питання присутніх та зачитав уривок з іще не опублікованого роману. Наприкінці зустрічі всі охочі могли придбати книги з автографом автора.

 

Студентка 1-Р курсу ННІ УФСК Світлана Сімоненко