bgb
 
 
 
 
 

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся регіональний експертний семінар з обговорення напрацювань експертної групи щодо нової процедури акредитації освітніх програм вищої школи. Захід пройшов за  ініціативи вченого секретаря університету Наталії Андрусяк. Спікерами стали Тарас Фініков, президент Міжнародного фонду досліджень освітньої політики, та Артем Артюхов, голова підкомісії з академічної доброчесності науково-методичної ради МОН України. 

Участь в семінарі також взяли представники Черкаського державного технологічного університету, Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля та Східноєвропейського університету.
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Під час заходу Тарас Володимирович презентував проект «Положення про акредитацію освітніх програм». Він звернув увагу присутніх на особливості системи акредитації української освіти та провів паралелі з системою акредитації у країнах Центральної та Східної Європи. Крім цього, експерт розповів про методи підвищення якості навчання в університетах.

У свою чергу Артем Артюхов розказав учасникам семінару про нові підходи до утвердження академічної доброчесності. Він ознайомив із заходами з протидії корупції та забезпечення відсутності конфлікту інтересів. Також Артем Євгенійович презентував комплекс документів стосовно утвердження академічної доброчесності.

На завершення зустрічі присутні мали змогу поставити актуальні запитання та обмінятися власними думками щодо акредитації освітніх програм закладів вищої освіти.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького