bgb
 
 
 
 
 

Про основні аспекти роботи Пенсійного фонду розповіли представники Головного управління Фонду в Черкаській області під час зустрічей зі студентами та викладачами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького .

Керівник Головного управління Олександр Супряга розповів  студентам спеціальності 073 «Менеджмент», 281 «Публічне адміністрування», 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво та торгівля» із особливостями нарахування пенсій та зарахування трудового стажу, про основні функції й завдання Пенсійного фонду, електронні сервіси, переваги офіційного працевлаштування.

Під час лекції прокоментував тематичні відеоролики, акцентувавши на тому, що Пенсійний фонд постійно розвивається і давно запровадив сервіси, які дозволяють користуватися послугами, не виходячи з дому. Із-поміж них — отримання довідок із QR-кодом, подання скан-копій трудової книжки, контроль сплати внесків роботодавцем.

Оскільки студенти є майбутніми працівниками, представник Головного управління закликав їх відповідально ставитися до набуття страхового стажу й не погоджуватися на зарплату «в конверті».

Поінформував, що в Головному управлінні Фонду є можливість стажуватися під час навчання, а після його завершення — працевлаштуватися.

Наприкінці лекції Олександр Супряга відповів на запитання слухачів щодо призначення пенсії по інвалідності, мінімального розміру пенсії, перерахунку для пенсіонерів, які працюють.

Зустріч  в режимі діалогу пройшла з начальником відділу обслуговування громадян № 1 Головного управління пенсійного фонду України в Черкаській області Наталією Сергієнко.

Зацікавлення молоді викликала  стала інформація про переваги отримання офіційної заробітної плати, яка дає право на отримання соціальних гарантій: гідну пенсію, право на відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, на оплату лікарняного, охорону праці, допомогу по безробіттю та інше.

— Під час працевлаштування на роботу обов’язково необхідно вимагати від роботодавця офіційного оформлення трудових відносин, оскільки лише офіційна заробітна плата є гарантією соціальної захищеності та гідної пенсії, — наголосила Наталія Сергієнко.

Під час зустрічі спікерка окреслила  функціональні можливості вебпорталу Пенсійного фонду України, які значно розширюють дистанційний доступ громадян до послуг, що надаються Фондом. Особливу увагу звернули на нових стандартах обслуговування громадян — Пенсійний фонд України «в смартфоні» проекту «е-пенсія». Додаток дозволяє зареєстрованим особам користуватися електронними послугами ПФУ з мобільних пристроїв. Для розширення своїх знань з пенсійної тематики здобувачі освіти  отримали інформаційні матеріали.

Джерело: Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області

Кафедри менеджменту та державної служби