Благодійна виставка-продаж художніх робіт сьогодні розгорнула свою роботу в навчальному корпусі № 1 Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Це вже другий мистецький ярмарок, який університет організовує в межах збору коштів на придбання авто для студента й випускника ЧНУ Олександра Дрибаса, військовослужбовця Збройних Сил України. Придбати творчі роботи  студентів-художників і водночас долучитися до колективної доброї справи можна 6 та 7 жовтня.

Одним із перших на виставку завітав ректор Олександр Черевко. Йому припали до душі три картини випускників кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва: Катерини Тарасюк, Анни Кравець та Надії Білошапки.

— Дякую студентам і викладачам кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва за цей уже другий ярмарок. Увесь наш колектив, як може, долучається до спільного збору коштів на авто для нашого випускника. Цю акцію хочемо завершити до Дня університету. Дуже важливо, щоб кожен хоч часточку, хоч цеглинку, хоч камінчик поклав на вівтар перемоги над ворогами. Переконаний, що ворог буде подоланий і перемога буде за нами, — підкреслив Олександр Черевко.

До ректора доєдналися і проректори. Загалом же на локації, де проходить виставка, постійно є відвідувачі. Цікавляться лотами, серед яких — не тільки картини, а й листівки та постери студента 1 курсу Валентина Кудлая, і студенти, і викладачі та працівники університету.

Директорка ННІ української філології та соціальних комунікацій Оксана Іванченко придбала картину для інституту. А свій вибір прокоментувала так:

— Міський осінній пейзаж зараз дуже відгукується потребою в мирі, спокої, затишку. Дуже хочеться переможної осені для наших прекрасних міст і сіл!

Організаторка заходу — завідувачка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Лілія Полудень розповіла, що приємно вражена таким інтересом до виставки. Уже в перші години роботи вдалося зібрати 5 тисяч гривень.  

Минула виставка успішно пройшла в навчальному корпусі № 4.

Запрошуємо долучитися до благодійної справи, придбавши картину.

Збір коштів на авто триває. Для всіх, хто бажає перерахувати кошти на авто для ЗСУ, можна це зробити на карту ПриватБанку 5168745123686351 — Луценко Ірина Олександрівна.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото:  Андрій Найда, студент 3-ВБ курсу, Марія Слинько, студентка 2-ВБ курсу ННІ УФСК