Студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького побували в плазмацентрі «Biopharma».

Студенти прослухали лекцію запрошеного спікера Любові Петрусевич. У ході спілкування цікавилися, як можна стати донором плазми або крові, а також взяли участь у невеличкому дослідженні з визначення кордонів. У лабораторії фахівці центру продемонстрували, як відбувається передача плазми, проходять перевірки аналізів та ще багато цікавого.

Процедура донації плазми проводиться методом плазмаферезу. Це сприяє оздоровленню організму та є профілактикою від великої кількості захворювань. Для охочих стати донором плазми крові важливо бути старшим 18 років, мати вагу більше 50 кілограмів, дотримуватись легкого харчування, мати при собі паспорт і бажання допомогти іншим.

— Із плазми крові ми виготовляємо ліки, які вкрай необхідні військовим та цивільним», — розповіла маркетолог закладу Аліна Костенко.

Студенти отримали нову інформацію та яскраві враження. А плазмацентр «Biopharma» запрошує відвідати заклад та подарувати комусь життя.

 

Студентська рада