Сьогодні, у Всесвітній день здоров’я, студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького стали донорами плазми крові у Biopharma Plasma Cherkasy. Про це повідомляє «Нова Доба».

До акції долучилося близько 20 студентів ННІ фізичної культури і спорту. Багато хто — постійні донори, дехто прийшов на донацію вперше. Голова студентської ради інституту Анна Скачкова — донор уже близько двох років.

— Сьогоднішня акція для студентів Інституту фізкультури, спорт та здоров’я має важливе значення. Ми приурочили її до Всесвітнього дня здоров’я, і до вчорашнього Дня спорту. Учасників довго кликати не довелося — було багато охочих, — розповідає Анна.

Представниця пресклубу інституту Аліна Миронюк прийшла на донацію вперше. — Чесно кажучи, дуже хвилююся. Але якщо можеш зробити добру справу — то треба. Тим більше у День здоров’я! Ми разом гуртувалися в соцмережах і заохотили багато студентів. Для всіх нас донорський досвід — це добра справа, — говорить Аліна.

До акції долучився один із постійних гостей Biopharma Plasma Cherkasy — студент ІІІ курсу Михайло Якунін. — Для мене донорство — як ефект метелика, коли одна незначна подія може спровокувати вагоміші. Так, невелика кількість крові чи плазми крові може допомогти врятувати чиєсь життя. Іще одна з мотивацій — стати почесним донором. Щоб отримати це звання, треба зробити 60 безоплатних донацій плазми і 40 донацій крові. Сьогодні я на донації вже 16 раз, — зазначив Михайло.

Директор Biopharma Plasma Cherkasy Ярослав Березань зауважив, що студенти ЧНУ завжди активно долучаються до таких акцій.

— Я радий, що молодь така свідома і робить добру справу. Причому не одноразово, а регулярно, адже студенти ЧНУ — часті гості на донації, — зауважив Ярослав Березань.

Нагадаємо, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького отримав відзнаку від керівника ТОВ «Черкаський обласний центр служби крові «Черкаси-Плазма» Ярослава Березаня за сприяння донорському руху.

  

Джерело: novadoba.com.ua

Фото: Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького