bgb
 
 
 
 
 

Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилися до масштабного забігу на підтримку ЗСУ у Черкасах і як учасники, і як волонтери.

Благодійний забіг «Run 4 Viktory» — це вже третій марафон, який цього року проводить компанія МХП та Благодійний Фонд «МХП-громаді» у партнерстві зі спортивною спільнотою «Характер» з метою збору коштів на підтримку ЗСУ.

У Черкасах під час заходу вдалося зібрати понад 500 000 грн, які спрямують на підтримку 118 бригади ТрО.

Ветеран АТО, студент ЧНУ Сергій Прядка разом з друзями також взяв участь у забігові. Перед стартом ветеран поділився, що бігти йому важко, тому обрану дистанцію  два кілометри здолає пішки. Намагатиметься пройти її максимально швидко, як того вимагає спорт.

— Я дружу з МХП. Дружу з БФ «МХП-громаді». Бо ця компанія на постійній основі дбає про допомогу військовим, про ветеранів, яким потрібна комплексна реабілітація, про нашу психологічну підтримку та розуміння потреб ветеранської спільноти, — розповів Сергій Прядка. — Тому я долучився до цього заходу. У подібних масштабних забігах раніше участі не брав, але я займаюсь спортом. Був в українській збірній на «Іграх нескорених» у 2022 році. Виборов золото. Тому сьогодні вирішив своєю участю підтримати ветеранів та подолати двокілометрову дистанцію. Такі заходи необхідно проводити, бо війна триває і люди не мають забувати про це.

Студент-політолог 4 курсу ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Едуард Шило взяв участь у благодійному марафоні  і в такий спосіб вшанував пам’ять випускника-політолога оборонця Маріуполя — Володимира Ходаківського.

Джерело: «Про все»

ННІ міжнародних відносин, історії і філософії