Студентський актив різних років Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького зібрався на зустрічі поколінь задля відкриття «капсули часу» 1996-го року та написання листів до нової.

Захід відбувся 8 жовтня у межах відзначення 100-річчя університету.
На початку заходу виконання гімну ЧНУ вокальним ансамблем «Мелодія» налаштувало присутніх на атмосферу єднання.

З вітальним словом виступив ректор Олександр Черевко:

— Шановні студенти, випускники всіх років! Хочу щиро і сердечно привітати вас із сотою річницею Черкаського національного університету. Наш слоган — «Шануємо традиції, творимо сьогодення, крокуємо в майбутнє». Сьогодні із відкриття оновленого музею розпочалися заходи, присвячені 100-річчю — це приклад шанування традицій. Я особисто розглядав експозиції, думав: мабуть, жодному поколінню не було просто, тому що так влаштоване життя. Необхідно долати труднощі, правильно сприймати виклики, продовжувати рухатися вперед. Дякую кожному за окрему цеглинку, вкладену в університет. Сьогодні — це авторитетний навчальний заклад. Попереду залишається чимало роботи, але якщо продовжувати розвиватися, як зараз, гарне майбутнє гарантоване і на наступні 100 років!

За значні успіхи в освітній, науковій, спортивній діяльності, активну участь у громадському житті студенти-сучасники були нагороджені «Почесною відзнакою ректора».

Урочисто відкрили «капсулу часу» Любов Будник та Наталія Бобкова — ті, хто далекого 1996-го завірили послання сучасникам власними підписами.

Підкреслила ціну вчительської справи випускниця біологічного факультету Черкаського державного університету 1998-го року Любов Будник:

— Саме цей заклад допоміг здійснити мою мрію, коли я у 1993-му році стала студенткою природничого факультету. Тут найкращі викладачі, за все, що маю у професійній кар'єрі, у житті, низько вклоняюсь їм. Дорогі студенти, вам бажаю йти тільки вперед, у ваших руках майбутнє нашої країни. Навчайтеся, любіть, мандруйте, будьте найкращими! Носіть з гордістю звання «випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького».

Розповіла про практичне застосування отриманих знань випускниця математичного факультету Черкаського державного університету 1998-го року Наталія Бобкова:

— Сьогодні, працюючи у Черкаському фізико-математичному ліцеї, я розумію, що отримана тут освіта, допомагає кожного дня. Ту підготовку відчуваю не лише в науці та педагогічній діяльності, а й у спілкуванні, роботі з батьками, колегами.

Поділилася приємними спогадами у відеопривітанні випускниця хімічного факультету Черкаського державного університету 1999-го року Ольга Касьянова. За словами успішної випускниці, вона часто згадує перші студентські «креативності»:

— Режисуру організованих заходів можна прирівняти до «Цирку дю Солей». Навіть маючи багаторічний організаторський досвід зараз, ранні спроби не перестають сприйматися круто. Ми палили вогнище, підіймалися під стелю на тросах, щоб зімітувати політ, грали на гітарах, згодом емоційно розбиваючи їх об сцену. ЧНУ точно не обмежувався навчанням!

Також відеопривітання із Мадриду надіслала випускниця факультету української філології Черкаського державного університету Лариса Шіпко.

Урочисто перейняв статус голови студентської ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького від ексголови (2019-2021 років) Мар'яни Кусяки Олексій Ткаченко.

Чинний очільник студради наголосив на унікальності шансу:

— Мені надали право стати лідером. Це унікальний шанс, який випадає раз на 100 років — можливість перейняти досвід управління своїх попередників, отримати від них круті фідбеки та мудрі поради!

Теперішнім студентам прочитали послання, а вони, своєю чергою, залишили новий лист із побажаннями для наступних поколінь університету. Охочих написати своє послання в майбутнє було надзвичайно багато. Усі ці послання тепер зберігатимуться у капсулі часу у «Музеї історії університету».

Про це також читайте на «Про Все» та «UA:Суспільне»

Авторка: студентка ННІ української філології та соціальних комунікацій Юлія Капуш

Фото: студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій Ірина Захарченко та Андрій Найда