Студентка 3 курсу  кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Катерина Заріцька  перетворює залишки війни на витвори мистецтва.

Про це дівчина розповіла кореспондентам  «Суспільне:Черкаси»

Починала з однієї квітки, а створила цілу композицію. Так 19-річна майстриня Катерина Зарицька перетворила гільзу від ракети на витвір мистецтва. Раніше розписувала гільзи для себе, цю ж оздоблює із доброчинною метою.

Розмальовувала мініверсії Катерина у 2014 році, коли навчалася у багатопрофільному молодіжному центрі, де нині очолює студію «Розквіт», тож такий досвід для неї не новий.

— Спочатку починала маркером, робила ескіз. Потім — кілька шарів ґрунтовки. Вона краще лягає, ніж акрил. А потім обводжу контури акриловою фарбою, — розповіла мисткиня.

Все почалося з однієї квітки, зазначила Катерина Зарицька:

— Я не малювала саму композицію, просто все відразу від квітки заплелося. Це творчий процес, який складно пояснити.

За основу, додала художниця, взяла розпис, яким раніше на Черкащині оздоблювали скрині.

— Ми з моєю наставницею Галиною Володимирівною ходили черкаськими музеями, фондами різними і знаходили якісь шматочки, — розповіла вона.

Сама ідея, пояснила Катерина, виникла, коли очільник благодійної організації «Зірка надії» запропонував надати роботи для аукціону:

— Він запропонував зробити аукціон у Польщі, для якого ми вже намалювали 10 робіт. Допомагали мої одногрупниці та подруга.

До участі в аукціоні мисткиня вирішила додати ще й розписану гільзу. Її на прохання дівчини надали військові волонтери.

— Спочатку була ідея розписати «Джавелін», але його дуже складно дістати, тому взяла гільзу від ракети, — зазначила вона. 

Зібрані на аукціоні кошти підуть на допомогу військовим. Також, додала Катерина, доброчинна організація збирає кошти на те, щоб організувати дитячий будинок для дітей, які постраждали від війни.

Джерело: «Суспільне:Черкаси»