Студенти спеціальності «Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн»  разом з викладачами кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Людмилою Солодкою та Оленою Погрібною  Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відвідали презентацію книги черкаської видавчині  Ірини Прилуцької  «Іван Піддубний: весь світ упав до ніг твоїх».

Захід відбувся в Черкаській обласній бібліотеці імені Тараса Шевченка. Це вже одинадцята книга у творчому доробку редакторки, на її створення пішло два роки. Видання присвятили 150-річчю з Дня народження нашого земляка — легендарного борця Івана Піддубного, який народився в селі Красенівка, що на Чорнобаївщині.

Майбутні видавці, які завітали на зустріч, з особливим зацікавленням слухали розповідь Ірини Прилуцької про роботу над створенням книги. Адже вона випускниця ЧНУ, де навчалася на спеціальності «Видавнича справа та редагування».

— Такі події для нас подвійно радісні, адже це не просто вихід нової української книги, а ще й те, що її авторка — наша колишня студентка. Ірина — з першого випуску видавців, — розповідає старша викладачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Людмила Солодка. — Тому радіємо успіхам наших випускників, а для нинішніх студентів такі події — гарна мотивація навчатися.

Прийшли привітати одне з найстаріших видавництв Черкащини «ІнтролігаТОР» з народженням нової книги представники влади та федерації з греко-римської боротьби Черкаської області, земляки спортсмена, делегація Чорнобаївської селищної ради. Під час заходу глядачам демонстрували слайди зі світлинами з книги, на яких зафіксовані яскраві миті життя непереможного борця. Частина з них ще не публікувалася в жодному з видань. А в перервах між виступами звучали музичні дарунки від студентів Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С. Гулака-Артемовського.

— Сьогодні надзвичайно важливо створювати власну українську книжкову продукцію для того, щоб повністю викоренити з нашого життя літературу «руського міра». Народження книги в України за часів війни — це як перші паростки надії на світле майбутнє, на нашу перемогу, яка вже зовсім незабаром. А завдяки цій книзі світ пізнає героїв незламної країни, — поділилася враженнями студентка 4-ВБ курсу Юлія Капуш.

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК «Ільдана»

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Марія Слинько, студентка 2-ВБ курсу ННІ УФСК