У період з 6-го по 15-те листопада третьокурсниця Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Юліана Соколенко брала участь в міжнародному онлайн-тренінгу «Youth voices for Biodiversity» від інтернаціональної організації GYBN (Global Youth Biodiversity Network).

Юліана опановує спеціальність «Біологія» в ННІ природничих та аграрних наук. Студентка розповіла, що протягом тренінгу учасники обговорювали сучасний стан біорізноманіття, причини, які ведуть до його зменшення, шляхи захисту та відновлення.

«Особливо цікаво було обговорювати можливості залучення до збереження біорізноманіття багатьох соціальних та професійних сфер суспільства. Тренінг зібрав 150 учасників із різних країн світу, тож дискусія виявилася змістовною і багатогранною. Дуже рада, що у великому конкурсі виборола можливість такого обміну знаннями як делегат від України. Позитивним є те, що організатори не скасували подію у зв’язку з пандемією, а змогли організувати її у форматі «онлайн», — говорить Юліана Соколенко.

 

Навчально-науковий центр зовнішніх і міжнародних зв’язків