Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького можуть взяти участь у Всеукраїнському квест-марафоні «Чи знаємо ми Тараса Шевченка?», який проходитиме протягом березня-червня 2020 року. Захід організовує Всеукраїнський благодійний культурно-науковий фонд Тараса Григоровича Шевченка за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

Мета заходу — долучення широких верств суспільства до поглибленого ознайомлення з творчістю та життям українського Генія. Адже Слово Кобзаря — це не тільки духовна зброя, оберіг нашого народу, але й будівничий нашої держави. І від того, як ми дослухаємося до нього, залежить майбутнє не лише України, але й, можливо, цілого континенту. Квест-марафон проводиться для виховання національного світогляду, патріотизму в українському суспільстві, передовсім у молоді, через опанування потужного пласту національної культури, що розвивалася безпосередньо на світоглядних засадах Тараса Шевченка.

До участі у квест-марафоні було запрошено всіх шанувальників великого поета, мислителя, національного Пророка без будь-яких вікових та географічних обмежень.

Умови проведення квест-марафону розміщені на інтернет-сторінці.

Керівник проекту — президент Фонду Тараса Григоровича Шевченка Людмила Красицька.

Наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти»