Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко нагородив подяками студентів ННІ фізичної культури, спорту та здоров'я —  баскетболіста Нікіту Руслова, а також гирьовиків Романа Іванова та Марину Коваленко, які нещодавно зайняли призові місця на спортивних змаганнях.

Нагадаємо, днями в Китаї завершився чемпіонат світу з баскетболу 3х3 серед команд U-23. Україну на змаганнях представляла чоловіча збірна, до складу якої входив студент Нікіта Руслов. Чоловіча баскетбольна збірна виборола срібні медалі молодіжного чемпіонату світу з баскетболу 3х3 та стала віце-чемпіоном світу.

Спортсмени-гирьовики Роман Іванов та Марина Коваленко зайняли призові місця на чемпіонаті Європи з гирьового спорту. Роман Іванов посів перше місце в напівмарафоні у ваговій категорії до 74 кг. Його результат — 302 підйоми за 30 хв-OALC. Марина Коваленко посіла друге місце в змаганні з поштовху гирь за довгим циклом у ваговій категорії до 58 кг. Її результат — 97 підйомів за 10 хв-OALC.

— Ці студенти прославляють не лише ЧНУ, а й Черкащину та Україну! Вітаємо та бажаємо подальших звершень! — зазначив Олександр Володимирович.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького