Пишаємося випускниками Черкаського національного університету, які за покликом серця в лавах Збройних сил України стали на захист нашої країни.

Серед них Ярослав Секрет, який навчався в ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва за спеціальністю «Соціальна робота». Раніше ми повідомляли про нагородження старшого лейтенанта Указом Президента України орденом Богдана Хмельницького II ступеня.

Ярослав —  кіборг" з позивним "Секрет" — боєць житомирської 95-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України, брав участь в обороні Донецького аеропорту. У 2015 році став одним із героїв спецпроєкт Фонду «Повернись живим» з ТСН – “Кіборги. Рік потому”.

Уже з першого курсу університету його не полишали думки про армію. Тому хлопець таки домігся свого,  змінив навчання на військову форму. "Секрет" опинився на війні в 19 років. Після служби в армії він перезимував вдома і в травні вирішив піти захищати Батьківщину. Дуже довго призивався, але офіцери та знайомі допомогли, тому вже у 20 років він потрапив в АТО.

Ще після героїчної оборони Донецького аеропорту для себе вирішив — повертатися додому не буде, воюватиме до кінця. І вже тоді називав АТО війною: «Це війна. В АТО не буває таких підрозділів і бригад, які воюють проти нас. Тисячі солдатів, сотні танків, артилерійських знарядь. Це війна фронтом, яким на нас ідуть. А було б бажання — ми б уже стояли давно на кордоні».

З вдячністю згадує свого командира, захоплюється його мужністю і розумом. У найтяжчі миті допомагала молитва, тому як оберіг завжди в кишені, у касці, у бронежилеті тримає ікони. На думку Ярослава, ця війна – випробування міцності для всього нашого народу.

А ми упевнені, що з такими захисниками перемога буде за Україною!

Нагадуємо, підтримати наших воїнів можна на сайті Фонду «Повернись живим»

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького