bgb
 
 
 
 
 

Студенти навчально-наукового інституту історії й філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у межах археологічної практики продовжують розкопки на території Трахтемирова.

Як зазначив професор ННІ історії і філософії Анатолій Морозов, трахтемирівська земля зберегла пам’ятки майже всіх історичних епох: від мідно-камяного віку до пізнього середньовіччя – козацьких часів. За кількістю та цінністю історико-культурних пам'яток територія парку є однією з найбільших на Наддніпрянщині:

 

 

«На тихі води,

На ясні зорі.

В край веселий,

Мир хрещений,

Де християнські города.

Усього на державний облік на території заповідної території «Трахтемирів» взято 63 археологічних об’єкти (більше 100 пам’яток), серед них: поселення трипільської культури; пам’ятки епохи бронзи; раннього залізного віку; городища і поселення скіфського часу та зарубинецької культури (городища, поселення і могильники); поселення черняхівської культури; пам’ятки раньословянського і давньоруського часу та пам’ятки козацьких часів. До їх дослідження нині докладають свої сили студенти-археологи Інституту історії і філософії ЧНУ ім. Б.Хмельницького».

Також Анатолій Георгійович наголосив, що під час проходження практики, студенти вже зробили цікаві відкриття та знайшли цінні експонати.

View the embedded image gallery online at:
https://cdu.edu.ua/news/rozkopky.html#sigProIdda37922b3d

ННІ історії і філософії