bgb
 
 
 
 
 

Про те, як функціюють заклади вищої освіти в умовах воєнного стану, які мають проблеми та як долають виклики, ректори Черкащини говорили з головою Черкаської обласної військової адміністрації Ігорем Табурцем.

Нарада відбулася за участі заступника голови Черкаської ОВА Олександра Шамрая, начальника управління освіти і науки Черкаської ОВА Валерія Данилевського та працівників управління.

У своїй доповіді ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко поінформував про вступ-2024, рейтинги університету та міжнародну діяльність. Окремо зупинився на соціальному супроводі студентів, які потребують особливої підтримки від держави.

Розповів про те, що університет долучився до реалізації Всеукраїнської програми підтримки ментального здоров’я. Зокрема, про створення на базі університету Центру ментального здоров’я і Центру підтримки та реабілітації ветеранів війни і студентів. Йшлося також про національно-патріотичне виховання.

Олександр Черевко подякував керівництву області за всебічну підтримку ініціатив університету.

«Передовсім підбили підсумки вступної кампанії. Непростої, усе ж досить успішної, — підсумовує голова Черкаської ОВА Ігор Табурець. — За її результатами до наших вишів зараховано 7833 особи.

Далі — говорили про конкурентоспроможність і реагування на виклики часу. Акцентував увагу на наших пріоритетах: розвитку прикладної науки, налагодженні дієвої міжнародної співпраці, посиленні національно-патріотичного виховання, на якісній професійній адаптації ветеранів і членів їхніх родин. Це загальна стратегія.

Маємо робити все можливе, щоб готувати кадри, які вкрай необхідні зараз. На зустрічах із підприємцями зазвичай серед тем розмови — дефіцит фахівців. Реагувати на запити ринку праці — завдання кожного закладу.

Абсолютно в усіх галузях ми потребуємо ефективних і оперативних рішень.

Дякую керівникам закладів вищої освіти, всім колективам за конструктивну комунікацію!»

Про першочергові завдання, які ставить обласна влада перед освітянами, про перспективи розвитку вищої освіти Олександр Черевко за підсумками наради поінформував членів вченої ради ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького