bgb
 
 
 
 
 

Радіодиктант національної єдності разом із українством усього світу написав Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.

Ця акція проводиться двадцять п’ятий раз. І водинадцяте вся університетська спільнота масово доєднується до неї.

Сьогодні викладачі і студенти писали диктант у кожній аудиторії університету, за участі друзів і  партнерів, військових.

Серед студентів і викладачів ННІ іноземних мов написав Радіодиктант захисник України Микола Романенко, першокурсник, який після завершення служби опановує професію перекладача.

ННІ іноземних мов

Майбутні філологи з ННІ української філології та соціальних комунікацій об’єднали свої зусилля з працівниками Наукової бібліотеки імені Михайла Максимовича.

 

ННІ української філології та соціальних комунікацій

Майбутні журналісти та піарники (ННІ української філології та соціальних комунікацій) написали Радіодиктант разом зі стейкхолдерами — працівниками ТОВ ЦСК «Biopharma Plasma».

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії писав Радіодиктант разом із запрошеними на профорієнтаційні заходи вчителями та  учнями  Гельмязівського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.

 

 

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії

Студентська рада традиційно писала Радіодиктант разом із ректоратом на чолі з проректоркою з освітньо-виховної та іміджевої діяльності та головою профспілкового комітету Ігорем Погрібним.

 

«Щороку відчуваємо хвилювання і піднесення, коли беремося за написання Радіодиктанту. А особливо зараз, коли це відбувається під звуки тривог і в укриттях. Нам необхідні такі заходи, вони зміцнюють нашу єдність, патріотичний дух і ментальне здоров’я», — переконаний ректор Олександр Черевко.

 

ННІ економіки і права

Довідково:

Цьогоріч авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності – 2024 стала письменниця Оксана Забужко. Читав Радіодиктант поет, нині військовий, Павло Вишебаба.

 

ННІ інформаційних та освітніх технологій

«Радіодиктант національної єдності — це унікальна українська акція єднання, яка має вже історичну тяглість — рівно 25 років поспіль Радіодиктант звучить в ефірі Українського Радіо. Цей Радіодиктант особливий тим, що пишемо його у рік, коли Українському Радіо виповнюється 100 років! Українське Радіо — це символ стійкості, адже воно не замовкало впродовж усіх 100 років. Радіодиктант — це теж символ стійкості, адже всі, хто долучається до його написання, кого єднає мова, проявляють стійкість, бо пишуть і в укриттях, і на фронті, і в евакуації, і навіть на окупованих територіях», — зазначив Дмитро Хоркін, генеральний продюсер «Українського радіо».

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва

Щороку Радіодиктант національної єдності захоплює дедалі більше шанувальників української мови й Суспільне робить його доступним для всіх в Україні та поза її межами.

ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я

Уже втретє українці пишуть Радіодиктант під час повномасштабного вторгнення: в укриттях, школах, університетах, на роботі, навіть на фронті.

 

Факультет обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем

Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі навчальних закладів, проте щороку Радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій у всьому світі.

 

Психологічний факультет

Нагадаємо, Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткований командою Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови. Щорічне проведення Радіодиктанту перетворило його у найбільший україномовний флешмоб, який об’єднує українців і знавців української мови у всьому світі.

ННІ природничих та аграрних наук

Найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі навчальних закладів, проте щороку Радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій на всіх континентах планети.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького