Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко взяв участь у міжнародному проєкті «За кордоном: діалог з керівниками провідних навчальних закладів світу», започаткованому президентом Міського університету Гонконгу професором Вей Куо.

У межах проєкту Олександр Володимирович став почесним гостем на інтерв’ю про вищу освіту в Україні та в усьому світі. Це інтерв’ю є одним із серії інтерв’ю про вищу освіту керівників університетів з усього світу.

Метою цього проєкту є ознайомлення з мудрістю видатних педагогів та вищих керівників університетів усього світу через інтерв’ю з низки тем, пов’язаних з освітою, заради обміну найкращими практиками, експертними поглядами та ідеями з метою збагачення та вдосконалення вищої освіти, оскільки університети продовжують виконувати свою роль у культивуванні талантів, створенні та розширенні нових знань і роблять внесок у розвиток суспільства. Більше десятка президентів закладів вищої освіти наразі взяли участь у цьому проєкті, що викликало жваві дискусії на цікаві теми.

Під час інтерв’ю обговорили питання: про традиції університету та його досягнення; післявоєнні плани та подальший розвиток університету; про перспективу залучення іноземних студентів та науковців до повернення в Україну після війни; про допомогу університету, яка потрібна в довгостроковій перспективі; про захист академічної свободи в контексті війни; про перспективи міжнародної співпраці; про унікальні особливості університету; про сучасний університет у світі, який змінила війна, у XXI столітті.

Президент Вей Куо зазначив, звертаючись до Олександра Володимировича: «Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького є одним із ключових українських центрів освіти, науки, культури та духовності. Під Вашим керівництвом Університет займає провідні позиції серед закладів освіти області, роблячи внесок у розвиток науки та економіки в регіоні. Ви досвідчений керівник, який знає європейську та міжнародну сферу вищої освіти. Я вірю, що Ваше бачення та розуміння розвитку університетів у XXI столітті матимуть велику цінність для інших освітян, а також для широкої громадськості, зацікавленої в освіті»

Довідково:

Міський університет Гонконгу City University of Hong Kong — державний дослідницький університет, розташований у Гонконгу, в районі Коулун-Тхон. Пропонує понад 50 програм для здобуття ступеня бакалавра. Університет має дев’ять основних шкіл, які пропонують курси з бізнесу, науки, техніки, гуманітарних і соціальних наук, права та ветеринарної медицини, а також школу аспірантури Чоу Єй Чінг, Шеньчженьський дослідницький інститут міського університету Гонконгу та Гонконгський інститут перспективних досліджень.

 Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького