bgb
 
 
 
 
 

Вчена рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела чергове засідання.

Члени ради обговорили питання ліцензування та акредитації спеціальностей у 2017-2018 навчальному році. Про підсумки ліцензування та акредитації доповів перший проректор Василь Мойсієнко. Він зупинився на нових ліцензійних умовах провадження освітньої діяльності, розповів про нормативні вимоги. Василь Миколайович зазначив, що ліцензування нових спеціальностей спонукає до співпраці кафедр у межах університету.

У доповнення начальник навчального відділу Андрій Темченко закликав керівників структурних підрозділів неухильно дотримуватися вимог, передбачених Ліцензійними умовами надання освітніх послуг у сфері вищої освіти.

Підсумовуючи тему, голова вченої ради, ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко зазначив:

— Сьогодні, у часи реформування освітньої галузі, змінюється все — від матеріального забезпечення і до самих уявлень про навчання, змінюється наша ментальність. Про це говорять і у вищих ешелонах влади. На Київському Міжнародному Економічному Форумі Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман, виступаючи перед українською бізнес-елітою, наголосив на необхідності інвестицій в освіту.

Колектив нашого університету також прагне відповідати вимогам часу. Тому при ліцензуванні та акредитації спеціальностей необхідно відмовлятися від непотрібного і шукати те, що має попит. Ми перебудовуємося під роботодавців. Нещодавно було підписано угоду з президентом групи компаній «PetRus» Людмилою Русаліною, проводяться зустрічі та перемовини з представниками бізнесу, сільгоспвиробниками. Щоб нас обирали студенти, ми повинні змінюватися, як змінюється все навколо.

Підсумки міжнародної діяльності підбив проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко. Він також окреслив основні завдання кафедр, навчально-наукових інститутів, факультетів щодо посилення міжнародної діяльності.

Вчена рада затвердила проекти наукових робіт молодих учених, які претендують на фінансування з державного бюджету у 2019 році, теми дисертаційних праць, рекомендовані до друку навчально-методичні праці, вирішено ряд інших важливих питань

Вчена рада також взяла до уваги лист Координаційної ради університету про механізми врахування рейтингу науково-педагогічних працівників при розподілі ставок, заохоченнях тощо.

Крім того, голова та члени ради привітали викладачів університету з присвоєнням звання доцента викладачів ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Сергія Гречуху, Алевтину Рибалко і викладача психологічного факультету Юлію Чистовську.

А студенту 1 курсу навчально-наукового інституту інформаційних та освітніх технологій Ігорю Сергєєву вручили почесну грамоту університету за участь у складі національної збірної України з баскетболу 3х3 у ІІІ юнацьких олімпійських іграх 2018 року, які проходили в Буенос-Айресі (Аргентина).



Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького