Людмила Бондаревська, науковиця Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилася до проєкту телерадіокомпанії  «Вікка».

В ефірі телепрограми «Жінки говорять про...» кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри психології, глибинної психокорекції та реабілітації розкрила тему стосунків у родині під час воєнного часу. Розповіла про багато цікавих і невідомих аспектів, дала конкретні поради та відповіла на запитання від глядачів.

Адже українці мають багато нових викликів, емоцій, і задля збереження та підтримання родинних стосунків  вчитися жити по-новому. Зокрема, проблеми в спілкуванні виникають з тими членами родини, які пройшли через фронт чи побували у зоні активних бойових дій.

Кожен українець має прийняти правила війни. Вчитися жити і спілкуватися за ними. Це складно, але можливо. І Людмила Бондаревська дала конкретні відповіді та поради на наступні питання:

— Донька прийшла на три дні, була радісна зустріч, обійми. І все, більш нічого. Жодних емоцій, жодних слів. Як мені бути, як мамі?

— Прийшов чоловік у відпустку на декілька днів, але з нами не спілкується. Лише телефонні розмови з побратимами. Як мені на це реагувати?

— Прості прохання до сина, який нині дома у відпустці, щодо домашньої, хатньої роботи наштовхуються на його роздратування, різкі імпульсивні реакції. Чому? Що мені робити?

— Мій коханий пішов на фронт. У нас завжди були ніжні, романтичні стосунки... а тепер... перша телефонна розмова — скандал. Що мені можна йому говорити, а про що треба мовчати?

Детальніше — у програмі: