Доцентка кафедри психології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олена Куліш бере участь у проєкті «Логістичного Гуманітарного Центру Екстреного Реагування», який надає гуманітарну та психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, що мешкають на Черкащині та Полтавщині.

Про це інформують кореспонденти «Про все».

Крім груп психологічної допомоги для дітей і дорослих, нині створено можливість індивідуальних психологічних консультацій для дітей із родин переселенців.

— Серед проблем, які можуть переживати маленькі переселенці — втрата рідного середовища та необхідність адаптації у новому, коли у дитини може виникати замкнутість і відсторонення, — розповідає психолог проєкту Олена Куліш. — ВнутрішнійВнутрішній спокій дитини дітей формує і загальний настрій суспільства, тому батьки звертаються з приводу агресії, неслухняності — і це не завжди проблемою є входження дітей у підлітковий вік.
За словами психологині, переселенці активно звертаються за консультаціями і психологічною допомогою для своїх дітей. Зазвичай, для цього необхідно до 5 консультацій. Звертаються і з більш традиційними проблемами — наприклад, відставання у розвитку, депресія, хронічна втома, психосоматичні розлад. Серед позитивних аспектів психологічних консультацій, крім допомоги самій дитині, пані Олена відзначає зростання чуйності, розуміння та уважності батьків до своїх дітей.

По безкоштовну психологічну допомогу для своєї дитини може звернутися кожна родина вимушених переселенців, телефон: 0936176534.

Джерело: «Про все»