Напередодні Міжнародного жіночого дня вийшов друком святковий випуск газети обкому Профспілки працівників освіти «Голос профспілки», присвячений освітянкам Черкащини. Однією з героїнь публікацій стала проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк. Статтю під назвою «Галина Гаврилюк: від учителя до керівника освітньої галузі області» читайте нижче

Учителька, організаторка, адміністраторка, проректорка. З усіма цими ролями успішно впоралася одна жінка. Яка є водночас люблячою мамою, чарівною жінкою, доброю людиною.

Галина Миколаївна Гаврилюк розпочала трудовий шлях у 1986 році учителем, а вже незабаром стала заступником директора черкаської школи. На цьому професійне зростання тільки почалося — невдовзі вона перейшла від керівництва навчальним закладом до керівництва галуззю. Проте любов до вчительської праці й досвід, отриманий у школі, пронесе упродовж усього життя.

Галина Гаврилюк реалізувалася повною мірою як організатор та керівник у Головному управлінні освіти і науки Черкаської облдержадміністрації. Працювала на посадах провідного спеціаліста, начальника відділу, першого заступника начальника Головного управління. А в 2012-2014 роках очолювала Департамент освіти і науки Черкаської ОДА.

І тоді, і сьогодні є активною учасницею профспілкового руху, розуміючи його важливу роль у житті освітянської спільноти.

Із 2015 року її місцем роботи є Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Передовсім проректор з освітньо-виховної та іміджевої діяльності зосередилася на налагодженні ефективної співпраці з органами студентського самоврядування, які з прийняттям у 2014 році Закону України «Про вищу освіту» отримали новий статус та багато повноважень.

На сьогодні студентське самоврядування ЧНУ — повноцінний учасник життя університету. Студенти разом з адміністрацією ефективно вирішують актуальні питання. Усі їхні ініціативи знаходять підтримку. І ця співпраця є взаємовигідною для учасників освітнього процесу.

Організація соціального захисту студентів — теж у сфері її повноважень. Створений і постійно ведеться соціальний паспорт навчального закладу. Налагоджено надання допомоги пільговим категоріям студентів. Організовано соціально-педагогічний супровід студентів-першокурсників та всіх, хто потребує турботи й уваги. Галина Гаврилюк сприяє діяльності організацій профспілок працівників ЗВО і студентів, громадських організацій, які діють в університеті.

Візитівкою Черкаського національного університету стала доброчинна діяльність, патріотичне виховання, в організації яких Галина Гаврилюк бере безпосередню участь. Посилено мистецький напрям. Студентська самодіяльність активно розвивається, проводиться фестиваль талантів «Студентська весна». Іміджева діяльність в університеті теж вийшла на новий рівень.

Галина Гаврилюк бере дієву участь у роботі центру аналітичних досліджень «Прагма».

При цьому встигає невтомно мандрувати та відкривати для себе світ. Своєю любов’ю до подорожей захопила й колектив Черкаського національного – вже кілька років поспіль викладачі й студенти здійснюють пізнавальні подорожі Україною.

8 березня — її свято, адже весна в душі, енергія і натхнення не залишають цю жінку ніколи!

 

Профком ЧНУ ім. Богдана Хмельницького