Професор кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Євген Сінкевич виступив із доповіддю у приміщенні Конгресу українців Естонії на засіданні дискусійного клубу «Співрозмовник». Назва доповіді — «Єдність України в історичному аспекті та в сучасності».

Присутніх цікавили такі запитання: чому ми відзначаємо День Соборності; чи стала Україна соборною в сучасних межах; Донбас та Крим: чи відбудеться новий «Акт злуки»; чи має обмежуватися соборність України лише її кордонами; чому деякі автохтонні українці східної Слобожанщини чи Кубані не вірять в сучасну Україну і чому Українська держава не опікується ними.

Модератором зустрічі був Артем Дудченко, представник українців Естонії в Таллінні.

Наприкінці, професор Євген Сінкевич вручив голові Конгресу українців Естонії пані Вірі Коник пам`ятні подарунки із символікою ЧНУ ім. Б.Хмельницького, присвяченою 100-річчю університету.

Сторони домовились про напрямки співпраці, зокрема, проведення круглого столу, присвяченого українській діаспорі та її ролі в формуванні позитивного іміджу України.

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії