bgb
 
 
 
 
 

Днями в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася міжнародна конференція на тему «Туризм і гостинність: стан, проблеми, перспективи». Участь у ній взяли науковці з Німеччини, Молдови, Білорусії, Польщі, Грузії тощо.

Вітаючи від імені ректора гостей конференції, проректор з виховної роботи та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк розповіла про Черкаський національний університет. За її словами, колектив готується до сторіччя, має вагомі досягнення й амбітні плани. Галина Миколаївна також зосередила увагу на туристичних об’єктах Черкащини. Вона розповіла, що Черкащина — це місце архітектурних пам’яток та туристичних об’єктів, які варто розвивати, удосконалювати та ще більше відкривати туристу.

Голова федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко розповів, що Черкаський край завжди славився своєю історією. Він закликав розвивати туристичну галузь як одну з найперспективніших.

Про актуальність теми конференції говорив і директор навчально-наукового інституту економіки і права Василь Андрусяк.

До наукової дискусії долучилися науковці з різних закладів освіти України. Про спільне й відмінне між спортивним і активним туризмом розповів Олександр Бейдик, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Професор Харківського торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету Оксана Бервено презентувала доповідь про креативність як фактор розвитку туристичної галузі. З науковою доповіддю на тему макроекономічного аналізу туризму в Україні виступила Наталія Лутчин, доцент Львівського національного університету імені Івана Франка. До активного обговорення також долучилися доцент Білоцерківського національного аграрного університету  Надія Рибак, доцент ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»Валентина Столярчук, викладач Мукачівського державного університету Надія Кампов, доцент Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Олексій Ситник, науковці з Таврійського державного агротехнологічного університету Василь Мітков та Валентина Демко.

На завершення учасники конференції вчергове наголосили, що варто покращувати сучасний стан розвитку туристичної індустрії, аби він відповідав наявному потенціалу туристичних ресурсів. Нині актуальним питанням також залишається збереження природних парків та історико-культурних заповідників, які є візитівкою в’їзного і внутрішнього туризму. 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького