Тренінг «Військова журналістика: особливості роботи — від полігону до передової» відбувся у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Захід присвячений Дню військового журналіста. Подія відбулася 18 лютого, — про це повідомляє наш кореспондент.

Спікером був лейтенант Володимир Левченко, начальник пресслужби Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Він розповів про тонкощі висвітлення військових дій та роботу журналістів в умовах війни, також поділився корисними порадами з початківцями: «Потрібно відразу йти працювати, тому що так ви отримуєте можливості саморозвитку. Коли навчаєшся і використовуєш  це на практиці — швидше стаєш кваліфікованим спеціалістом», — говорить Володимир Левченко.

Володимир Левченко наголосив, що військові журналісти зараз дуже потрібні для країни, адже населення повинно розуміти, як змінюється армія, яка дійсно ситуація на передовій абощо. Також спікер аналізував різні сюжети з передової, аби звернути увагу студентів на переваги та недоліки кожної відеороботи.

«Військову журналістику я не обирав, вона мене знайшла. Я ведучий розважального жанру, але не був ніколи байдужий до процесів, що відбуваються у країні. Тому й обрав те, чим я можу допомогти державі та вкласти у процес перемоги й свою частинку», — пояснив Володимир.

Під час обговорення студенти не лише ставили запитання, а й мали можливість спробувати себе в ролі військових журналістів — тренінг доповнило примірювання справжніх бронежилетів та касок.

«Коли я побачила бронежилет, він мені здався не таким важким, але коли на мене його вдягнули, я відчула всі 10 кілограмів. Я не уявляю, як у них можна ходити більш як чотири години. Для мене це був цікавий досвід та незвичні емоції», — поділилась враженнями Діана Просяник, студентка 2-Ж курсу.

Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій

Авторки: Аліна Косменюк, Анна Харченко, Юлія Кліноцька

Фото: Анна Харченко