У 2019 році започатковано спільний проєкт телестудії «Ільдана» та навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії.

У його межах у програмі «Історичні четверги» викладачі, студенти спілкувалися з телевізійною аудиторією області. Це були цикли передач про актуальні проблеми української історії та реалій сучасної суверенної України, краєзнавчі студії із історії рідного краю, про відомих особистостей Черкащини, презентації наукових доробків науковців тощо. Організатори та модератори цих зустрічей — керівник телестудії Валентина Рабцун та професор університету Анатолій Чабан — залучали до спілкування із телеглядачами провідних вчених-істориків краю, а також відомих науковців — гостей університету.

Організатори «історичних четвергів» намагалися враховувати запити телевізійної громади, відповідати на численні питання та побажання глядачів. Запам’яталися змістовні інтерв’ю з професорами університету Олександром Перехрестом, Сергієм Корновенком, Анатолієм Чабаном, Наталією Земзюліною, Ларисою Синявською, Анатолієм Морозовим, Віталієм Масненком, Ігорем Фаренієм, Василем Мельниченком, Юрієм Присяжнюком, доцентами Павлом Кретовим, Григорієм Голишем, Юрієм Михайлюком, Костянтином Івангородським, викладачем Андрієм Кас’яном та іншими.

Новий цикл телевізійних передач стартує у лютому 2021 року. Такий вибір початку нової серії передач не є випадковим. Саме 6 лютого 1921 року бере відлік початку діяльності вищого навчального закладу Черкащини — нині Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Саме столітньому ювілею провідного навчального закладу Черкаського краю присвячені нинішні зустрічі із телеглядачами. Це будуть оповіді про віхи становлення педагогічної освіти у нашому краї, відомих випускників, наукову, освітню, міжнародну діяльність, спортивне життя, організацію дозвілля, громадсько-політичну діяльність студентської громади університету. Саме студенти визначали і визначають обличчя нашого університету поряд зі згуртованим професорсько-викладацьким складом та адміністративно-господарським персоналом.

Тому саме студенти — члени наукового товариства істориків, філософів та міжнародників — зініціювали, що підготовку, проведення циклу передач проведуть своїми силами.

Передбачається, що всі вони будуть розміщені на сайті ЧНУ ім. Б. Хмельницького та ННІ міжнародних відносин, історії та філософії. Господарі циклу передач, студентські активісти вважають, що це будуть передачі як про історію університету, так і про місце та роль сучасного студентства у громадсько-політичному житті країни, життєвий вибір, плани на майбутнє.

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії