Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко закликає колектив вакцинуватися:

«За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, з 13 вересня Україна може перейти в «жовту» зону карантинних обмежень. Це внесе корективи і в роботу навчальних закладів. Аби продовжити освітній процес у стандартному, а не дистанційному режимі, 80% усього нашого колективу повинні бути  вакцинованими. Тому закликаю всіх бути свідомими і щепитися від коронавірусу! Бажаю всім міцного здоровֹ’я!»

Відповідно до роз’яснень міністра, «у разі виходу регіону із зеленої зони епідеміологічної небезпеки, тобто потрапляння у жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідеміологічної небезпеки, задля того, щоб навчальний  заклад продовжив роботу, йому необхідно мати як мінімум 80% повністю вакцинованих працівників». Це передбачено постановами Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 р. № 787 та від 9 грудня 2020 р. № 1236.

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького у межах підготовки до навчального року було організовано дві хвилі вакцинації для всіх працівників.

Із 6 вересня в приміщенні НК №3 (бул. Шевченка, 79) відновив роботу Центр масової вакцинації, де можуть щепитися всі охочі щодня з 9:00 до 14:00, крім суботи й неділі.

Отримати щеплення від коронавірусу також можна в будь-якому іншому Центрі вакцинації. Олена Заєць, лікар загальної практики сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1, яка у складі мобільної бригади вакцинації працює в Центрі вакцинації в приміщенні НК № 3 ЧНУ, розповіла, що на сьогодні щеплюють трьома видами вакцини: «Pfizer», «AstraZeneca», «CORONAVAC». Для щеплення необхідно мати при собі посвідчення особи. Усім вакцинованим надаються інформаційні довідки, де зазначається, коли і де можна зробити ревакцинацію.

Лікарка зазначає, що черкасці виявляють громадянську свідомість і приходять на вакцинацію:

— Вакцинація зараз іде повним ходом, приходить багато людей!

 

Нагадаємо, повний перелік пунктів та центрів вакцинації з адресами й телефонами є на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького