Інвестиційний проект «Реконструкція навчального корпусу № 4 Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького» було затверджено в Кабінеті Міністрів України на засіданні Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проектів  під головуванням Першого Віце-Прем’єр-Міністра Степана Кубіва.

— Отримано право на фінансування цього проекту з Державного бюджету України за Програмою державних інвестиційних проектів на 2019 рік. Попереду у нас багато роботи з реалізації проекту, — говорить ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко і висловлює щиру вдячність народному депутату Сергію Рудику як члену Наглядової ради університету за постійне супроводження проекту та сприяння університету, голові Черкаської облдержадміністрації Юрію Ткаченку за підтримку, яку ЧНУ відчуває від обласної влади, членам Міжвідомчої комісії та її голові Степану Кубіву.

Ректор переконаний, що реалізація проекту має важливе значення і для Черкас, і для університету. Передовсім, реконструкція усуває аварійність приміщення та потенційну небезпеку для містян. Водночас, буде відбудовано пам’ятку архітектури місцевого значення, яка була і буде його окрасою. Це дозволить підвищити рівень туристичної привабливості обласного центру.

Цей проект інноваційний, він дозволить закладу вищої освіти збільшити набір студентів та, відповідно, кількість робочих місць для науково-педагогічних працівників. Університет отримає додаткові надходження, а Черкащина — висококваліфікованих фахівців із вищою освітою.

У фінансовому плані завершення реконструкції також дасть можливість збільшити відрахування до Державного, міського бюджетів.

— Суспільна значущість проекту полягає ще й в тому, що з 1990 року, коли сталася пожежа, об’єкт так і не було відбудовано. Тому це успіхне лише Черкаського національного та тих, хто за нього вболівав, а всього міста і Черкащини! — переконаний ректор.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького