Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5 Черкаської міської ради співпрацюватиме з Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького.

Відповідну угоду підписали ректор Олександр Черевко та директорка школи Лариса Максюта.

Представляючи ректорату ЧНУ очільницю школи, Олександр Володимирович зазначив, що освітянам треба спільно працювати над забезпеченням якісного освітнього процесу в умовах воєнного стану.

— Ми налагоджуємо співпрацю зі школами Черкас та області, шукаємо нові шляхи і підходи, розвиваємо дуальну освіту, — сказав Олександр Володимирович.

Практика укладання партнерських угод зі школами вже відпрацьована. На підготовчому етапі здійснюється обговорення потреб навчального закладу. Відповідно до них і формується угода та першочерговий план дій. Ними передбачається максимальна реалізація і розвиток навчального, наукового і творчого потенціалу здобувачів освіти та вчителів, студентів і викладачів університету. Зокрема, будуть організовані спільні освітні заходи: семінари, конференції, круглі столи з актуальних питань. Заплановано також підвищення кваліфікації вчителів, заходи на підтримку обдарованої молоді.

Слід зазначити, що це допоможе випускникам шкіл у майбутньому вступити до закладів вищої освіти.

— У Черкаській школі №5 навчається 750 дітей. Вчителем хімії у школі працює Вікторія Таран – магістрантка другого року навчання спеціальності 014 Середня освіта (хімія) ННІ природничих та аграрних наук. Вона добре зарекомендувала себе як учитель. Тому сьогодні ми також підписали угоду з університетом про дуальне навчання цієї студентки. Протягом І семестру 2023/2024 н.р. під час роботи в школі Вікторія буде опановувати декілька освітніх компонентів під керівництвом наставника. Ця угода також дасть нові можливості. Зокрема, нас цікавить поглиблене вивчення предмета «Захист Вітчизни». Ми вже ознайомилися з планом роботи, наданим університетом, і бачимо багато спільних напрямів. Будемо їх разом реалізувати, — зазначила Лариса Максюта.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького