Вчена рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького зібралася напередодні нового навчального року. На початку засідання ректор Олександр Черевко виконав приємну місію — вручив науковцям ННІ економіки і права атестати про вчені звання.

Атестат професора отримала вчений секретар університету Наталія Андрусяк, атестати доцентів — Вікторія Денисенко, Олена Кравченко, Олена Лаврова-Манзенко, Таїсія Шаповал.

Під час робочої частини засідання члени ради затвердили план роботи університету на 2021/2022 навчальний рік, представлений ректором Олександром Черевком.

Про підсумки освітньої діяльності у минулому навчальному році та завдання щодо підвищення якості освіти доповіли перший проректор Василь Мойсієнко та начальник навчально-методичного відділу Людмила Смалиус.

Основними завданням, спрямованими на підвищення якості освіти у майбутньому році, були визначені оптимізація умов для дистанційного навчання, підвищення рівня цифрових компетентностей науково-педагогічних працівників, вдосконалення змісту освітніх програм, підвищення якості випускних робіт студентів.

Про стан навчально-матеріальної бази університету, заходи щодо її поліпшення та особливості забезпечення потреб у поселенні до гуртожитків доповів проректор з адміністративно-господарської діяльності Юрій Удовенко.

Проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко озвучив низку важливих питань у сфері наукової роботи.

Було затверджено звіти стипендіатів Кабінету Міністрів, докторантів, учасників наукових проєктів, навчальні плани докторів філософії, теми дисертаційних праць, освітньо-професійні програми, програми підвищення кваліфікації, а також інші нормативні документи університету. Традиційно рекомендували до друку наукові і навчально-методичні праці.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького