Актор драматичного театру Павло Гончаров разом із колегою планує вступати до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Про це та особливості вступної кампанії — 2022 йдеться у матеріалі на сайті  Суспільного мовлення України

— Вирішили вступити на третій курс ЧНУ — менеджмент соціально-культурної діяльності, — розповів актор. Якщо тести з української мови та історії України актор завчасно вчив, то з третім предметом, математикою, не все так просто:

— Додалася математика. Це досить складно, зважаючи на те, що ми гуманітарії. Згадувати те, що було 30 років тому. Сподіваюся, в математиці за цей час мало що змінилося.

Попри війну, вступна кампанія в Україні цьогоріч відбудеться. Замість чотирьох тестів ЗНО вступники складатимуть один мультипредметний тест. На більшість спеціальностей потрібен буде лише результат цього тесту та мотиваційний лист. Аби стати студентом, потрібно буде відповісти на 60 питань із трьох предметів — українська мова, математика та історія України.

Вибір предметів для тестування міністр освіти і науки Сергій Шкарлет пояснив так:

"Математика і українська мова мають найбільшу прогностичну валідність щодо спроможності навчання абітурієнту за будь-якої спеціальності. Щодо історії України — під час цієї навали, цієї агресії історія України є визначальним генокодом українства".

Мультипредметний тест абітурієнти складатимуть орієнтовно у липні. В центрі оцінювання якості освіти для тренування та підготовки радять використовувати як ЗНО минулих років, так і шкільні підручники та посібники, або ж інтернет-ресурси.

Охочим взяти участь у тестуванні необхідно зареєструватися на сайті центру оцінювання якості освіти. Зробити це можна до 19 квітня, розповіли у приймальній комісії одного із черкаських закладів вищої освіти. Можна також в пошуковику забити «Зареєструватися на ЗНО» і зареєструватися згідно з наведеною формою.Слід застерегти вступників, що станом на сьогодні можна приносити сертифікати ЗНО 2019, 2020, 2021 років, але не визначено порядок порівняння тих дисциплін, які не є математикою та історією. Тому варто вступникам минулих років, або цьогорічним, обов’язково зареєструватися.

Джерело: сайт Суспільне мовлення України