Українські пісні сучасних гуртів та вірші в авторському виконанні звучали під час благодійного культурно-мистецького заходу для черкасців, серед організаторів якого була і студентка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Анастасія Шкурдода.

Захід вдалося провести в одному з торговельно-розважальних центрів міста за підтримки ГО «Українська волонтерська служба» у партнерстві з Черкаським міським осередком ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» та цивільним штабом допомоги.

Зі слів організаторів, акцію планували провести ще 27 лютого з метою зібрати кошти на допомогу реінтеграційному центру в місті Черкаси, але війна перекреслила плани й довелося трансформувати ідею під сучасні реалії.

Анастасія навчається на першому курсі в ННІ іноземних мов за ОП «Середня освіта, англійська, німецька мови». Дівчина поділилася враженнями:
— Попри всі негаразди та обмаль часу на підготовку ми добре справилися. Послухати пісні та вірші черкаської молоді зібралося близько 100 містян. Такі заходи дуже важливі, адже вони допомагають підтримувати зв’язок між людьми.

Обирала вірші для виступу за покликом серця і душі, не оминаючи тему війни, Анастасія Шостя, першокурсниця ОП «Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн», яка приєдналася до квартирника:
— Те, що ми зібралися для спілкування і для благодійності сьогодні, вкрай важливо, адже це допомагає людям не зневіритися в собі, не розчаровуватися в житті, підіймає моральний дух і зближує.

На завершення  всі учасники разом заспівали уже відому на весь світ пісню січових стрільців «Ой у лузі червона калина». Загалом під час заходу вдалося зібрати 5271 гривню готівкою на потреби цивільного штабу допомоги та 2400 гривень від продажу листівок та постерів «Черкащина — це Україна».

Анастасія Щетініна, студентка 2-ВБ курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Андрій Найда, студент 2-ВБ курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій