Завдяки вдалим та результативним виступам  студентку Чекаського національного університету імені Богдана Хмельницького Кароліну Махно визнали кращою спортсменкою лютого та березня на Черкащині.

Таке рішення було прийнято експертною комісією при відділенні НОК України в Черкаській області, яка відновила свою роботу. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті відділення.

Також кращим спортсменом за цей часовий період став черкасець Ілля Ковтун. Попри війну, черкаські атлети відстоювали честь країни на престижних міжнародних змаганнях і виборювали нагороди, аби на весь світ майорів синьо-жовтий прапор та звучав гімн України.

Кароліна Махно в березні стала учасницею чемпіонату Європи з боксу серед спортсменів віком до 22 років у Хорватії. Вона стала чемпіонкою Європи, виборовши перемогу у фіналі змагань.

Ілля Ковтун взяв участь в етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики, що відбувся 24-27 лютого в Німеччині. Спортсмен виборов дві нагороди: підняв український прапор на найвищу сходинку п'єдесталу, здобувши золото на паралельних брусах. Також гімнаст поповнив свою скарбничку сріблом на кінь-махах.

 Кароліну Махно та її тренера Андрія Мальованого, Іллю Ковтуна та його тренера Ірину Надюк олімпійський осередок Черкащини відзначить грошовими преміями.

Довідково:

Кароліна Махно – майстер спорту України міжнародного класу. Чемпіонка Європи з боксу серед молоді (Італія-2018). Багаторазова срібна призерка чемпіонатів світу та Європи з боксу (Тайбей–Тайвань-2015, Угорщина-2015, Німеччина-2016, Болгарія-2017, Угорщина-2018). Багаторазова чемпіонка України.

Ілля Ковтун – заслужений майстер спорту України. Фіналіст Олімпійських ігор-2020. Бронзовий призер чемпіонату світу з гімнастики спортивної (Японія-2021). Бронзовий призер чемпіонату Європи з гімнастики спортивної (Швейцарія-2021). Переможець серії Кубка світового виклику 2020-2021 на вільних вправах, кінь-махи та паралельних брусах. Лідер чоловічої збірної команди України.

Джерело:  сайт відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області