7 листопада студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відвідала батьківщину Богдана Хмельницького.

Це була перша поїздка новообраної студентського активу 2023.

— Кожна мандрівка для нашої студентської ради — це своєрідний тімбілдінг — ми дізнаємось один про одного ще більше. Відвідавши Чигирин, Холодний Яр та село Мельники, вкотре закохалися у краєвиди нашої країни. Разом зі студентським колективом ми вдячні екскурсоводам національного історико-культурного заповідника «Чигирин» та директору Національного природного парку «Холодний Яр» Богдану Легоняку за захопливі розповіді. Раді, що рідний університет організував цю поїздку та дав нам можливість відвідати визначні місця Черкащини, — зазначила голова студентської ради Євгенія Лядецька.

Голова студентської ради факультету обчислювальних та управляючих систем Альона Царьова переконана, що в цей день не тільки отримали безліч яскравих емоцій, а й завдяки подорожі стали однією дружною сімʼєю.

Виборний представник ННІ міжнародних відносин, історії і філософії Діана-Крістіна Назаренко під час екскурсії Чигиринщиною ще більше дізналася про історію рідного краю:

— Було неймовірно боляче бачити меморіал 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», що місцеві зробили на знак пошани памʼяті загиблих. Нестерпно було почути, що за меморіалом залишили місце для наступних поховань, адже гинуть найкращі. Це нагадування про те, яку ціну ми платимо за ось такі мирні студентські поїздки.

Студенти дякують депутату Черкаської міської ради Араїку Мкртчяну за допомогу в організації поїздки.

Студентська рада