Новообрана конференція трудового колективу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела перше засідання. Строк повноважень попередньої конференції завершився. Шляхом голосування працівники структурних підрозділів обрали з-поміж себе делегатів, які представлятимуть їхні інтереси у цьому колективному органі упродовж наступних 5 років.

На початку роботи делегати обрали головою конференції Анатолія Чабана, заступником — Тетяну Мельник, секретарем — Ірину Вакуленко. Також було обрано лічильну, мандатну комісії, комісії з трудових спорів та з охорони праці.

Учасники засідання розглянули низку важливих питань, зокрема, нову редакцію Статуту університету. (Довідково: Статут розробляється відповідно до чинного законодавства України і є локальним нормативним актом, що регламентує діяльність Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Нова редакція відображає зміни в діяльності університету, які зумовлені прийняттям законів «Про освіту» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти», а також внесенням змін до Закону України «Про вищу освіту».)

Про внесені робочою групою зміни до Статуту доповів перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко. Делегати конференції погодили нову редакцію Статуту. Документ набуде чинності після затвердження Міністерством освіти і науки України.
Затвердили також нову редакцію Кодексу академічної доброчесності та корпоративної етики Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького, яку презентував проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко.

Про роботу комісії з трудових спорів поінформував перший проректор Василь Мойсієнко.

За ініціативи голови профспілкового комітету ЧНУ Анатолія Стеценка був затверджений комплексний план заходів щодо охорони праці та внесено зміни до правил внутрішнього розпорядку і до Колективного договору навчального закладу.

Ректор університету Олександр Черевко привітав новообраних делегатів конференції та зазначив, що попередні п’ять років були для університету результативними.

Ділова атмосфера і здоровий психологічний клімат у колективі сприяли злагодженій роботі. ЧНУ сьогодні вирізняється корпоративною культурою і баченням перспективи свого розвитку. Налагоджена взаємодія з профспілковою організацією. Щороку університет набирає понад 2000 студентів. Відкрито нові структурні підрозділи та спеціальності, успішно пройшла акредитація низки спеціальностей за новою процедурою. У її результаті Черкаський національний університет відзначили як такий, що відповідає сучасним вимогам до якості освіти.

Багато зроблено для поліпшення матеріально-технічної бази закладу. Завершується інвестиційний проєкт із відбудови навчального корпусу № 4.

— Виклики, які посилає нам життя, нові законодавчі ініціативи треба правильно сприймати, адекватно на них реагувати, діяти і вигравати в тих умовах, у яких ми знаходимося. А вигравати можна лише коли ми команда, розуміємо наші цілі й завдання. Але висока планка – це постійна робота, рух уперед згідно з обраною стратегією. Тому бажаю всім нам успіху на цьому шляху! — підсумував ректор.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького